tisdag 28 maj 2013

Sommarskor

Idag fick vi hem dem otroligt populära "träskorna" från A.Nordin. Söta sommriga skor som går att använda till både studenten, bröllop, sommarfesten eller varför inte till midsommar? Skorna är ergonomiskt utformade och gjorda utav läder.
 
 
Skorna finns i färgerna vitt, rosa och svart i stl. 37-41. Kom gärna in och prova ett par!


Sommartid - Jeanne d Arc Living

Nya nr. av Jeanne d Arc Living är här! Som alltid fyllt med massor av inspiration och denna gången med temat sovrum.
 
 
 
Tidningen innehåller även ett repotage om pilflätning, recept, blommor och lite roligt hemafix.
 
 
 
 
 


fredag 24 maj 2013

Poppiga Popcorn

Vad tror ni om popcornglass? Vissa är skeptiska till denna glass med popcorn och kolasås men inte vi på Tina & Översten! Glassen blev snabbt en av våra egna favoriter... kom hit och smaka på den vettja!
 
 
Ser den inte underbart god ut!
 


torsdag 23 maj 2013

Morsdag

Ni glömmer väll inte bort att det är morsdag på söndag...
Vi har allt från necessärer och små ljuslyktor, till söta praliner och väldoftande tvålar. Om det är svårt att välja har vi även presentkort! 
 
Idag fick vi även hem detta underbara porslin i färgerna rosa och vit. Stort uppläggningsfat och skål som är perfekt att servera jordgubbar eller färskpotatis i och söta små ungssäkra formar som går att fylla med allt från portionspajer till gratänger.
 
Såhär fint dukade vi upp ett av våra bord i trädgården.
 
Eller ge din mamma den bästa presenten man kan få.. nämligen en lugn stund tillsammans med dig i vårt mysiga café. Ta en söndagsfika tillsammans och njut av våra nybakade scones, goda kakor eller glass. 

onsdag 22 maj 2013

Butiken och Cafét

Såhär mysigt har vi det i butiken och cafét just nu..
 
När man kommer in möts man av denna gamla skolbänk där vi har lagt en liten gästbok där kunder kan skriva en liten hälsning innan dem går.
 
Till höger står Översten och hälsar välkommen! Samt ett litet stilleben med blommor, spetsar och gamla trådrullar på den vackra symaskinen.
 
Fullt med alla möjliga saker inne i butiken! Tvålar, spetsar, ljuslyktor, doftljus, antika särkar och mycket annat.
 
En vacker klänning, uppsydd efter inspiration från 1800-talet som vi har lånat in till butiken. I rummet innanför har vi ett skåp fyllt med tvålar, lotions och krämer, samt alla våra härliga marmelader, oljor, oliver och pasta.
 
Vår mysiga hörna i cafét!
I skåpet står te, skedar, servetter, socker och mjölk som man själv tar till sitt fika.
 
Murrigt och mysigt i cafét när regnet öser ner utanför fönstret. Här kan man njuta en stund och låna en tidning att läsa.
 
Välkomna hit!
 
 
 


tisdag 21 maj 2013

När regnet öser ner

Denna härliga svenska försommar som äntligen är här visar sig inte alltid från sin bästa sida. Nu när regnet öser ned utanför våra fönster och åskskurarna avlöser varandra kan det vara mysigt att kura upp sig i en fotölj hemma med en god bok. Men ibland måste man trotsa vädret och ta sig ut. En rofylld promenad i det våta gröna gräset kan ju också vara trevligt.
 
 
Och extra fin känner man ju sig med ett vackert paraply. Dessa från Lisbeth Dahl är som ett riktigt smycke! En fin present att ge bort på morsdag.


måndag 20 maj 2013

Sommaren är här!

Vilket underbart väder vi har haft nu i helgen! Många glada kunder har besökt oss för att både för en god fika och för att kika på sommarens favoriter i butiken.
 
Och vad hör väll sommaren till om inte fjärillar? Vad sägs om denna vackra fjärillsplansch att rama in eller bara hänga enkelt på väggen.
 
Söta lyktor och matchande servett från Lene Bjerre.
 
Vacker notebooke och tändsticksask.
 
 
 


fredag 17 maj 2013

Gåbort pressenter!

Är ni bortbjudna nu till pings kan det vara roligt att ta med sig en liten pressent. Vi har allt från marmelader och oljor till goda praliner i spännande smaker, vad sägs om tex lingon/aquavit eller baileyspralin? Köp med dina favoriter och ge bort eller njut av dem själv tillsammans med en kopp kaffe eller ett glas vin.
 
 
 
Vi har även vackra saker att ge bort. Ett väldoftande ljus från Yankee Candle, en söt servett och en vacker tändsticksask blir en fin liten gåva.
 


torsdag 16 maj 2013

Öppet sju dagar i veckan!

Nu kör vi så det ryker!
Tina & Översten kommer nu att ha öppet alla sju dagar under veckan.
Extra mysigt kommer vi att ha det på söndagarna då vi kommer att servera hembakade scones med allt som hör till.
 
 
Öppettider:
Måndag - Fredag: 11.00-18.00
Lördag: 10.00-13.00
Söndag: 12.00-16.00
 
 


tisdag 14 maj 2013

Lisa Lemkes kokböcker

Lisa Lemke leder Grillmästarna.
 
Nu är grillsäsongen åter i full gång och vi har fyllt på våra hyllor med Lisa Lemkes populära kokböcker. Lisa är bördig från Skillingaryd och nu även högaktuell då hon ska leda programmet Grillmästarna. Inspelningen är igång och kommer under sommaren att visas i TV4.
Vi är såklart jätte stolta!
 
 
Böckerna är perfekta att ge bort som sommarpressent! De innehåller massor av recept på goda tillbehör till grillat, så som såser, sallader och röror.

måndag 13 maj 2013

Systrarna Eisenmans Mingelmat

 
Såg ni när Monica Eisenman besökte Tv4 Nyhetsmorgon igår? Hon och systern Lisa är författarna bakom boken Mingelmat som enligt dem själva är en riktig mingelmatsbibel. Boken är fylld med recept på snittar, snacks och andra smårätter! I boken finns även praktiska tips och råd som gör det lätt att ordna med fest, perfekt nu när det vankas studenter, bröllop och midsommar.
 
 
Enkla men så goda snittar gjorda på allt från lax till rostbiff.
 
 
Boken utsågs 2011 till årets bästa kokbok av Måltidsakademin.
 
Se klippet från Nyhetsmorgon:
 
 
 
 


onsdag 8 maj 2013

Stängt imorgon!

Imorgon, torsdag har vi stängt i cafét och butiken.
Vi öppnar som vanligt på fredag igen mellan 11.00-18.00 och lördag 10.00-14.00
 
Välkomna!

tisdag 7 maj 2013

Vi öppnar för kundkvällar

Tina & Översten kan utöver en inspirerande butik och café även erbjuda specialsydda kundkvällar efter era önskemål. Vår mysiga och hemtrevliga lokal passar utmärkt för olika temakvällar, tjejkvällar, sy/stickmöten, bokcirklar och annat skoj. Kom med förslag!
Vi kan tillhandahålla med enklare mat/snacks och fika.
 
 
 
Vi kan ta emot sällskap på max 17 personer.
Bokning bör helst ske minst en vecka i förväg.
Ring, maila eller kom in till oss i butiken så diskuterar vi fram ett förslag som passar er.

måndag 6 maj 2013

Snart dags för den underbara balen!

Balen närmar sig! Bilen är förhoppningsvis redan bokad, klänningen snart färdigsydd och frisörtiden bokad... eller?
 
 
Vi har vackra nessesärer från Lisbeth Dahl som även går att använda som balväska.
 
 
Vill man sticka ut lite extra så kan en rolig detalj vara denna ljuvliga mask med fjädrar!
 
 
Om oturen skulle vara framme och det regnar under baldagen blir man ändå fin och skyddar sina kläder med detta vackra paraply från Lisbeth Dahl.


fredag 3 maj 2013

Skillingaryds Marknad!

Imorgon är det dags för Skillinaryds marknad! Vi kommer att ha öppet i cafét och butiken mellan kl. 08.00-14.00 för dem som är sugna på fika och en god kopp kaffe. Vi kommer även att ha fyndbord i butiken!
På söndag har vi öppet mellan 10.00-17.00.
Varmt Välkomna!


torsdag 2 maj 2013

Bröllop till pingst!

Snart är det pingst, den populäraste tiden på året att gifta sig! Vi vill därför inspirera er kunder/läsare med vackra bilder av föremål från butiken. Tänk er att få gifta sig i en vacker vintage klänning och kanske mormors vackra handgjorda slöja. Matcha det med våra underbart söta nessesärer och detta klassiska paraply från Lisbeth Dahl!
Paraplyet är även en populär pressent till studenten!
 
 
Vi säljer detta underbara tyg som går att göra vackra påsar av, perfekt som rispåse, roligt att plocka fram när riset ska kasstas på brudparet utanför kyrkan.
 
 
Vackra vintageinspirerade bröllopskort - perfekta att ge bort tillsammans med bröllopspresenten.